dimecres, 12 de juny del 2013

JUNY....S'AMUNTEGA LA FEINA!!!!!

Team Maquis!!!!!!
Doncs si, estem de plè a l'entrada de l'Estiu, ja era hora! però com fa dies que ho recordem, el Juny, per la majoria es el mes de l'any mes FULL!!!!
Terra de Maquis, serà el gran esdeveniments d'aquest cap de setmana per els que els agrada el BTT autèntic i dur, perque 230 kms, de corriols al 90% i es de debò, 90%,  amb aprop de +6000m de desnivell positiu, de fet, dur no seria la paraula, mes aviat seria, durissim! Eloi Sanchez, Arnau Soler, Jordi Alberch i Jordi Sanchez seràn la representacií IBT  encara que el que Passi al Bages, en parlarem el dilluns vinent però, que de ben segur, donarà per molt!


Perfil les 3 Nacions
Encara que, no tot serà Terra de Maquis, ja que els que no estem allà, estarem presents a la Ciclo de carretera de Les 3 Nacions, a Puigcerdà, 140 kms, amb una sola dificultat, be dues, però una tant tant dura, que val per totes les del día... Port d'Envalira a Andorra, a mes de 2500metres d'altitud....evidentment, tambè en parlaren dilluns:) Ah....i per si amb Les 3 Nacions no en tinguessim prou, dissabte, hem aconseguit, i si la cosa no es tomba, convençer als mes "carreteros", per fer dissabte BTT d'alta muntanya, Farem una ruta, per on van començar les nostres històries ara deu fer 5 anys, a l'alt Ripollès, Coll de Jou ben be a sota el Taga, Ribes Altes...Serra Caballera, Ogassa....vaja, paisatges de somni, que per fi aquest cap de setmana, i gràcies a les bones previsons del temps, podrem fer.....Promès, dilluns detalls!


I......XX1!!!!!!



I........fa uns dies parlavem, de una novetat amb la que servidor, s'atreviria a probar a fons, amb una cursa d'Ultrafons, la Pedals de Foc Non Stop. Es tracta del nou grup d'Sram, el XX1, 1 plat, 11 pinyons per els que no ho tinguessin ja clar...
El look final queda aixi....agressiu!
Aquesta setmana l'he pogut provar a fons, amb l'Arnau divendres......amb ruta 100% seva, o sigui rampes dures inclus per sobre el 20% i altre cop amb l'Arnau i l'Eloi el diumenge, en total 200 kms i casi +5000m de desnivell positiu......Em queda clar, al igual que quan van sortir els dos plats, que segurament, en no massa temps, tot aquell que vagi habitualment amb bici, o que entrenin habitualment, acabarà amb aquest grup, s'ha d'estar valent, si, per afrontar segons quines rampes, però l'opció de poder canviar el plat amb menys de 5 minuts, permet poder afrontar qualsevol repte que es tingui pensat d'un dia per l'altre...encara que per el que escriu, de moment, el plat de 32 dents, sembla ideal...tant amb desarrollos curts, com llargs....
El fet d'oblidar-te del tot del plat que portes, encara que tot s'ha de dir, els dos plats son molt bona opció, tambè es veritat que portar el plat unic, fa que el punt aquell que dubtes de si passar a plat petit o no....o si aguantes el gran una mica mes,,,,o si vas amb petit, i et demanes, poso el gran...sigui ja història, aquests dubtes amb el XX1 no hi son.

Bieles XX1, 1 sol plat, 530 grs


Les dents del plat, al no haver de despalaçar la cadena lateralment, son molt mes grans del normal, a mes tambè, per evitar que la cadena caigui del plat, ja que al no portar desviador, la cadena deixa d'anar guiada. Fins ara, i tot i terrenys trencats, ni una sola caiguda de cadena, i tot gràcies al tallatge de les dents del plat i......tambè, a la força de la molla del canvi, el de la patilla, que tensa la cadena el dobel, que un canvi dels convencionals que hi han fins ara.
Canvi XX1, en la linea Sram esteticament...

Delicatessen oi?


Els pinyons son una obra d'art, 242 grs, i fets igual que els del Sram XX, però amb l'innovació de posar un pinyó de 42 dents, i un de tan sols 10 dents, que precisament, son els que permeten fer realitat al XX1, i que son els que quan el 90% de la gent que diu  " Amb un sol plat es impossible pujar per tot arreu...  " no te en compte, ja que tan un com l'altre, donen el punt extra, que una transmissió convencional de 2x10 de les d'ara, no tenen.



La opció de mando de canvi, es dobel, o pulsadors, o Grips Shift, i la opció escollida en aquest cas ha estat la segona, basicament per deixar el manillar net, vaja, nomès hi ha la palanca de bloqueig de la forquilla ara, res mes, cap comandament mes:), que dona una imatge de lleugeresa, que agrada...
I un últim apunt, el pes, que tot i no ser res de l'altre mòn comparat amb un Sram XX, la disminució, envers al XTR de Shimano si que es mes considerable ja, aprop del mig quilo, ja que d'entrada el desviador va fora, per tant els 125 grs del XTR no hi son, els mandos de canvi, que amb XTR pesen 240 grs, es transformen amb nompes 100grs del Grift Shift, les bieles, al tenir tan sols un plat, tambè baixen aprop de 100 grs el pes, entre plat i aranya que ara ja no fa falta, els pinyons, tot i tenir un de tant gran, i tambè un de mes, es queden en pes, per sota d'un XTR, i es que val la pena remarcar, que son una veritable obra d'art, encara que si, tambè molt cars. L'unic punt que pesa algo mes, es el canvi, 245 grs, 20 grs mes que un XTR, vaja que amb la suma de tot, la disminució de pes, es elevada respecte a un XTR...

Tocarà tastar-lo mes durant les tres setmana que falten per la Pedals de Foc Non Stop, però per si hi havien dubtes per afrontar-la amb l'XX1, ara ja no hi son....i si, ara mateix a mes d'un li semblarà una bojeria pensar en que el pot portar ell....però d'aqui un parell d'anys....en tornem a parlar ok????

BON CAP DE SETMANA!

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS