dilluns, 30 de juliol del 2012

SEMANA PELS PIRINEUS....

En Xevi tenia ganes de ensenyar que va fer la QH
Aixi serà, hem acabat la que vam tancar ahir, voltant per la Collada, i demà dimarts, hi tornarem per la banda Francesa, però no es tot, perque una petita part de nosaltres, i encara que sembli extrany, faràn stage a Puigcerdà per vacances, i es que si, ho tenim aprop,i potser sembla que tot el que envolta aquesta petita població de la Cerdanya, ho tenim molt aprop i no cal fer-ho, però mes enllà de tot aixo, es clar que es un punt de partida ideal per poder fer un munt de Ports de molta entitat, sortint i arribant sempe al mateix punt de partida....vaja que segur que serà una experiencia bona, i el que escriu, tambè es segur que s'hi acostarà algun dia a fer una etapa de les hagi preparat en Xevi.
Aixo, si, aixo serà la setmana vinent, però ha servit  d'intruducció pel que varem fer dissabte, o sigui sortir de Torellò i fer parada a Alp per fer un esmorzaret que es va posar molt bè.
Vam sortir a les 7, i vam acomanyar a la gent de la Saturday's, que anaven a Coll de Pal,  el ritme havia de ser tranquil, i de fet ho va ser, però tenia ganes de posar a prova el tema potència, palpar el tema dels Wats, anava amb la idea de pujar la Collada de Toses a ritme alt, fent fins a Ribes l'esclafament, vaja un bon escalfament, inllavors fer el minitest. Ahh! erem en Xevi, Miki, Marc i jo, ( Cristian ).
No hi havia intenció de fer un test amb tota regla, però si començar a treure conclusions, i a dalt, un cop coronada la Collada de Toses a 1800m, i de 25 kms de longitud,  en vaig treure unes quantes. Vaig pujar  a 25 kms/h de mitja, o sigui, el temps que em va marcar desde Ribes a dalt, van ser 59:40min, vaja, clavat, però les conclusions va ser unes altres.......quines? fàcil, i es que per sino ho sabiem, i veient mitjes de Wats que fan els Pro`s ( quan ho publiquen, que ja costa prou ), estem a anys llum d'ells, si, aixi de clar. No havia dormit masa, no havia menjat adecuadament potser, i l'estat de forma no es l'optim, però aixo no treu, que als 5 primers kms, duia casi 300 wats de mitja, i a mesura que passaven els kms, aquesta mitja anava baixant, arribant a dalt, ( desmotivat ja ) a una trista potència mitja de 240w. La segona conclusió es que sabent treure rendiment a aquest aparell, que ja costarà, es pot controlar molt i molt be les capacitats i nivell de forma en cada moment, vaja, aixi d'entrada sembla una canya poder entrenar amb aixo....les conclusions que queden per explicar, les anire detallant mica en mica, perque la veritat, es un camp extens, i dona per parlar molt, massa! Aixo si, dema dimarts, un altre prova....on? pels Pirineus, com no!
Clar, tot el rollo aquest era un tema una mica personal, però dissabte erem 4, i la veritat, tot i les poques ganes de patir de tots plegats, deu n'hi do el ritmet en general que vam portar,
Lo millor de la sortida l'esmorzar, a Alp, que desprès del mateix, i per sugeriment d'en Xevi, vam decidir tornar a la Molina, per un portet que surt d'Alp i va a parar a l'estació d'esqui de Masella, uns 7/8 kms, amb els 3 primers força durs, però que amb dies de sol, es fa genial. La ieda va venir perque en Xevi mateix l'havia fet a la Cicloesportiva del Cadi-Moixeró.
El mes remarcable de la tornada, es la baixada de la Collada, sempre agradable, i com no, el tipic vent que sempre, i per qui no ho sapiga, molt a tenir en compte, que sempre fa al tram de Ribes de Freser i fins a Ripoll. Pot arribar a desgastar molt, i nosaltres, tot i ser 4 i fer relleus curts, vam tenir seriosos problemes.
Al final del dia van sortir 166 kms, amb +2600, no esta malament, però tambè queda clar, que la forma no es pot agunatar massa, i es curiòs com amb els anys, un es comença a notar, quan va fi, i quan no.....en fi, intentarem pel setembre tornar a buscar aquest puntet, mentre, disfrutarem tan com puguem.
Ara, demà, la sortida sorpresa, i segurament algún día d'aquesta semana, els que quedem per aquí, farem BTT en plan llarg, a veure que surt! que a mes anirà be fer muntaya, ja que diumenge, alguns Independent's serem a Seva, on hi fan una pedalada que pot ser distreta!
No son els Alps no, es la Collada de Toses!


MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS