dilluns, 7 de març del 2011

Marató de les Gavarres, RadikalBIkes

O en podriem dir, fangar sense avituallaments? casi que si.
Els previs a la cursa son coneguts de sobres...Carnaval a Torellò! però alguns "bojos", ens varem animar a córrer diumenge a Quart. Feia dies que teniem la creuta al calendari, com a primera cursa de l'any, si, una d'aquelles per començar a notar sensacions, i per poder-te medir amb temps amb altre gent.
En Xevi, en Jordi, l'Ernest i jo, ens hi vam atrevir, i a les 9 del mati erem ja a Quart preparant tot el temari. Força ambient, com va essent habitual els últims temps, i lo millor, tambè força gent coneguda!
El problema dels dies de "carrera" es que es va de cul per preparar-ho tot, i aquest dia no va pas ser diferent, teniem mitja hora per estar a la sortida, o sigui, anavem justos! aixo si, jo vaig mirar de no oblidar-me res, estavem en territori desconegut!!
El punt de sortida va ser una mica caotic, i nosaltres, com que som aixi d'espavilats, ens vam colocar on tocava, darrera l'arc de sortida, força enrrera per cert. El problema es que allà no hi cabiem tots, i la soluciò va ser deixar els que estaven per davant ( molt mes que nosaltres ) allà on eren, vaja, sortiem a la cua! la veritat es que tan era, en principi, no estem mai per   guanyar res, jeje, però un cop es dona la sortida, el que l'instint et diu, es anar tan lluny com les cames  et permetin, i com a minim jo, tenia ganes d'anar endavant....lluita perduda però, ja era massa tard, i les forces gastades per recuperar aquells pocs minuts, llençades en va...al primer corriol ja estavem aturats, fffffff, en Xevi venia darrera meu, enganxat, BE! Just al corriol em trobo amb en Santi de l'Ada, el saludo, i continuo, aixo si una mica mes tard el torno a trobar, Santi, aquest any vas fort! :) per cert Santi, les cales fatal fins que no es van començar adaptar, tela!!
Passa la primer mitja hora, i començem a anar be, el ritme comença a ser el que toca, les cames començen a rodar be, la única llàstima es que per agafar la gent que tenia ganes de tenir aprop, ja es massa tard, potser entre una cosa i l'altre, sen's han escapat 10 minuts, que hi farem!
Quan baixem el primer corriol, m'adono que serà dia de fang, patina tot molt! a sobre, crec que vam travessar com 10 o 15 vegades un rierol, imagino que el mateix, per diferents llocs durant tota la cursa.
El primer cop que miro el Pulsometre, veig que portem 1:27 minuts, sento bufegar algù darrera, que ve ràpid, em giro un moment, i es en Xevi! ieie, m'agrada, sempre es bo tenir algu del Team aprop, de fet a la foto de sobre es veu, aixo deuria ser el Km 15 o 20, i anavem enganxats! En Vidal deu anar algo mes enrrera, i l'Ernest una mica mes.
Continuem endavant, i veig que en Xevi ve valent, es posa a tirar a totes les rampes, siguin curtes o llargues, i jo l'únic que faig es intentar seguir-lo, que veig que em costa, però just al punt, sense patir en excès, m'agrada, les sensacions son bones, de fet, començem a atrapar grupets, i amb una parell de grups, els deixem enrrera, realment em trobo be, i sembla que en Xevi tambè.
El primer avituallament el passem sense parar ( ens enrecordarem d'aixo ), era aproximadament el km 10 i no li donem importancia estan tan aviat, fins que sobre el km 32, quan l'aigua es comença a acabar, en Xevi em diu, xaval, ens han deixat a la ma de Deu aqui... Si, però es el que hi ha.....un desastre, però es aixi. A partir d'aqui, i amb un tram de pujada sostinguda, veig que en Xevi es va quedant,imagino que l'esforç que ha fet fins llavors, li esta passant una mica de factura,  jo  com que em noto amb força, no afluixo, aixo si, començo a regular, que vaig buit de menjar i d'aigua del tot ja....
L'avituallament sembla un miracle, m'omplen bido, m'engrassen la cadena, un platan, aigua...i a tornar-hi, i per cert, no deuria haver passat gaire gent encara, perque al final, m'entero que en aquell punt, molta gent que volia omplir aigua al bidó, han tingut algun problema, ja que segons el cap de l'avituallament, no tenien gaire aigua! una mica llastimòs aixo, la veritat..
Allà en Xevi ja s'havia quedat del tot, i imagino que estaria patint lo seu, jo cada km que passo em noto millor, de fet, vaig anar atrapant gent, com m'agrada , de mes a menys! aixo anima sempre, fins que.......em van atrpar a mi per darrera! jaja, sisi un radikal bike, el vaig veure que s'apropava molt molt mica en mica, potser el vaig anar veient darrera durant 3 o 4 kms, pero al final em va caçar, vam fer desprès força tros plegats, però al final, baixant em treia segons, que vaig pensar que pel que ens hi jugavem ja llavors, no valia la pena jugar amb foc, i caure. De fet, crec que ha fet primer o segon Junior, o sigui que lent no anava tampoc el nano!

El traçat marcat a partir del km 50, era genial, i per correr molt molt, inclùs pujant, els trams positius amb poc desnivell els podia fer a plat, o sigui, les piles estaven carregades de nou, disfrutava, i de fet, vaig continuar caçant gent, al troç final molta mes gent encara, perque allà empalmaven amb nosaltres els de la curta, i la veritat, el recorregut alternatiu curt tampoc deuria ser fàcil, la cares que veia eren un poema, i algun de fet, em deuria tractar de boig ( sort que amb els primers no els van veure ) perque anar a ganivet, despres de 55 o 60 kms, per alguns, molta gent, no entra dins la seva manera d'entendre la bici...ho entenc, pero jo a la meva
El final s'olorava ja, i de fet començava a veure les primeres cases, el problema es que com passa sempre, una cosa es arribar a la civilització, i una altre a meta, aixo ja es mes complicat! sempre la mania de fer-nos vorejar rius ponts i tot el que hi hagi pel mig, potser em queixo per massa poca cosa però.....jeje

Al final , arribo sencer, molt sencer, que de fet era l'objectiu, no buidar-se, massa aviat encara per aixo, i pels objectius que vindran. A l'Arribada em trobo en Xevi, que em diu que ha plegat al km 50, just desprès de L'avituallament, i que ha baixat per carretera fins a Quart, amb en Juvanteny i en Rierola d'Starbike, que per avaries crec que van haver de abandonar tambè. Per allà tambè, tot el team Starbike, en Sanma, l'Andreu, en Sito, van com tiros! jeje mola mola, i tambè em trobo en Dani i en Jordi, que deixals anar, vaja, i en Jaume Ribosa, en Chevarria ( guanyador de la Tracks ), vaja, que les rodes que m'hagues agradat seguir, eren totes a lloc abans que jo, bua!!!!!!!!
No hi han classificacions encara, però el meu temps esta sobre les 4:30, que segurament hages pogut restar, si a la sortida hagues set mes espavilat, i en Vidal, sobre les 5:20, acabant com homes! en Xevi i l'Ernest han plegat per problemes fisics...però les fotos, que son de diumenge si! deixen costancia que hi eren! d'en Vidal no n'he trobat cap, pero us asseguro que la va fer tota!!!!!!!

FINISHHH

Propera cursa....ahh! que a Banyoles no hi serem segur, com a minim participant, si el temps acompanya, potser mirant si, aixo si, sort a tots els que hi participin! Fins aviat!

7 comentaris:

Santi Val ha dit...

Si senyor quina maquina!!! Jo al revés del 50 al final festival de rampes a les cames!! Potser el festival d'avituallaments va influir, tantes parades jeeje!! Un plaer veure't i fot-li canya a les cales!!!

Ada Xinxó ha dit...

Primera cursa de l'any que ens veiem, i segur que no serà l'última! a seguir així!! Les fotos que no són del radikalbikes d'on les has tret?

senselimits ha dit...

Desprès del festival de fang i avituallaments a sobre s'equivoquen en les classificacions. Si es que...... Com poden entrar dos populars i un master-50 derrera del Trayter??? Que els hi costava posar un control de pas??
Un plaer coincidir i llàstima dels taps del principi!! Fins la propera, a fotre canya!!!!

Fotos aqui:
http://bicioci.blogspot.com/
Classificacions aqui:
http://maratodelesgavarres.blogspot.com/

JORDI ha dit...

Enhorabona!!! poc més de 4.30 en 75km, està molt bé...
Jo a la transmaresme, vaig quedar el 41 amb 4 hores 10min. Molt bones sensacions. Crec que he guanyat amb fondo, ja que em va sortir una mitja de poc menys de 165rci no em sentia ofegat... això si, en les ultimes rampes notava com em faltava una mica de força a les cames, però... ja vindra tot això...

CRISTIAN ARROYO BERENGUER ha dit...

Aixi aixi Jordi, mica en Mica! Ada, Santi! i tant que ens veurem amb mes! que d'aquesta no en podem estar contents no a nivell organitzatiu!
Jordi, un desastre fins i tot amb la classificacio! tens rao!
Per cert, la Marato de l'Anbasso en freixer als 60 kms no va arribar a les 3 hores, aqui fent 65/68 nose ben be, 3:40.......diu molt de com estava el terra no?

Xavi ha dit...

Ostres tu, també s'han equivocat a les classificacions. Bufff...

senselimits ha dit...

Tens raó Cristian, el terreny estava en pitjors condicions aquest diumenge. I era més dur.
A mi a l'Anbaso em van sortir al Polar 65,4 Km amb 1640m i aquest cap de setmana les meves dades son 68,1 Km amb 2136m

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS