diumenge, 8 de maig de 2016

TERRA DE REMENCES ( passada per aigua!!)


Diumenge, 17:30h....Terra de Remences acabada, i per primer any,  de tots els que hi he estat, i ja en son 6, que no he pogut acabar-la... be si, acabar si, però no el recorregut original, o sigui, el llarg. La veritat, tot i que s'hagués posat molt i molt be poder fer 170 kms amb carretera avui, no m'arrepenteixo gens de la opció triada, i es que veient com arribaven els que s'han decidit a fer la llarga, m'he quedat força a gust de no haver-la fet, i es que de vegades, mes val evitar situacions complicades, i avui el fred i aigua, complicaven molt les coses.

M'he presentat a Remences amb una setmana que començava molt be, en quan a planificació, però que ha acabat molt malament. tenia al cap sumar entre 14 i 15 hores aquesta setmana, i amb prou feines he arribat a 10....els dies que havien de ser de volum i volum/intensitat, han quedat resumits amb 4 hores amb dos dies, i això si que de veritat em preocupa. Se que tinc un rendiment que tot i acceptable, acceptable nomès eh!! res de tirar coets...:( necessita d'afinar algunes coses, i entre d'altres, una d'important es aquesta, la calitat...i de moment no vaig pel bon cami... a veure si el que resta de mes, i amb les curses/pedalades/entrenos que tinc o tenim plantejats, la cosa s'arregla una mica, Osona Limits, Marxa Jufré....
Evidentment ara mateix, estic mes que sencer, i es que fer 95 kms un dia que la idea era fer 170, no pot xafar massa.
En quant a sensacions, avui, la veritat es que eren bones. La sortida i fins passar Olot, ha set un constant de vigilar moltissim e intentar posar-me a davant de tot per evitar riscos, cosa que ha sét fàcil al final...
 Per darrera, he imaginat que tenia a l'Albert, Eric, etc aprop, i tambè pensava que mes d'un Fanatik segurament hauria abandonat, perque la veritat, la cosa estava complicada.
Al sortir d'Olot, i fins arribar al principi de Coll de Capsacosta, es passa per una nacional ample, amb certa velocitat ja, però on hi han dos repetxons on cada any, i aquest no ha estat diferent, em provo les cames...... uns 200 metres cadascun, i si, he notat que estaven mes que be, o sigui que començava Capsacosta be, i sobretot ben colocat....cperò la cosa ha durat poc, i es que de seguida, a la que la carretera ha començat a enfilar-se, el ritme  ha pujat descaradissimament, i evidentment he començat a perdre llocs, però sempre mantenint una distància visual amb la part davantera, que a falta de uns dos kms per coronar, he perdut definitivament, encara que he pensat, que amb tant poc tros , tampoc ens treurien massa, ERROR, en 2 kms ens han fotut casi 2 minuts! cosa que he trobat, i força, al intentar contactar amb el grupet d'uns 50 que deuria haver-hi a davant, i es que fins a Ripoll, i just abans de començar Coll de Cannes, no els hem atrapat.

Reconec, que Capsacosta tot i tenir bones sensacions, he pujat lent, la super App Strava, m'ha recordat que he anat casi un minut i mig mes lent que l'any passat, cosa que posa en evidència, que no, que no estic per tirar coets, tot i que ho intento!
En fi, Ripoll......Coll de Cannes a Davant, i la pluja, que ens deixava molls com ànecs abans de començar. Allà ja tenia dubtes de si acabar la cursa o no, però vaja, m'en he oblidat de seguida, perque tenia altre feina, i es que els tres primers kms de Coll de Cannes, son potser la part mes dura, que tampoc, però el rtime s'en ha cuidat de fer-los durs. Aqui , i tot i que ells no m'han vist, tenia l'Eric i l'Albert just davant, però evidentment, no els he pogut seguir , entre que era el punt mes deret, i que venia una mica madur remuntant desde el darrera, he preferit no ficar-me a ritmes on no em sentis comodè, vaja, que no poguès seguir be, i pujar al meu ritme, això si, sempre apretant...Els watts, en el moment on de veritat tocava apretar les dents, semblava que els matenia a una potència bona, però al ser colls pocs constants, la mitja, tampoc ha sortit massa alta...
Casi sense adonar-me coronavem Coll de Cannes, i just a dalt i com a mi m'agrada fer, em posava al davant del segon grup, el meu en aquell moment vaja, i em tirava avall. A dalt, just al coronar, cotxes de la organització ja ens avisavem que la carretera estava molt molt complicada, i si ho estava si, i molt! he baixat ràpid, molt ràpid, però controlant moltissim, traçant fi, frenant al punt, i deixant rodar la bici fins al punt on les inclinades, no haguèssin de ser massa grans, ja que es aqui, on amb dies de pluja, s'ha de filar prim.
Hem arribat a baix uns 8/9 dels 30/40 que haviem començat a baixar junts, i es que relament era delicada la baixada. Al arribar al final de tot de cursa, m'han comentat que hi han hagut molts accidents darrera nostre, crec que cap de greu, però caigudes moltes moltes.
Tornant la la Cursa, a  la part final.....just al acabar el descens de Coll de Cannes, visualitzo al final d'un tram recte, l'Albert i l'Eric (  mes tard m'han dit que un cop han vist que plovia tant, han decidit baixar Coll de Cannes a poc a poc i amb precaució, i desconectar ja )...i vaja, que els veig a lo lluny i em poso a tibar fort per intentar contactar amb ells i parlar de si seguim o no, i en aquell moment, la cosa estava molt lletja..molt fred, i tot, tot, molt molt moll... la decisió, avui, ha set fàcil...No pujariem a Bracons, i per tant, plegavem completant el recorregut curt, on clar, hem arribat dels primers, però res mes lluny de la realitat, i es que fer dels primers de la curta, algu que te el cap posat a la llarga, te poc valor personal, encara que remarco lo de personal, perque estic segur que molts, i amb raó, estan mes que contents de poder haver fer avui la curta i acabar-la, i bravo per tots ells!

Aixi d'alegre estava a mitja setmana
Un cop a l'arribada, i resignat, ha tocat anar veient com anaven arribant tots i sobretot esperar els bojos que s'han atrevit a fer la llarga...on com ja imaginava, en Crosas, Roger, Ot, etc, gent de la comarca, han donat un recital de nivell impressionant, i tot i arribar al limit d'estat fisic, o alguns Fanatik's, com en Carles Fuertes, que debutava a Remences, i ha aconseguit fer els 170kms...i es que el fred s'els ha menjat.   Han demostrat que les ganes son un punt molt important a afegir amb dies aixi....FELICITATS a tots ells!

Aixi han sét les meves Remences 2016.....em sap tope greu no haver pujat a Coll de Bracons, MOLT!, i es que se que hi havia gent important amb ganes de veuren's ;).........Fanatik's per exemple, i molts! però això si, els animo a que vagin pensant en l'edició 2017.....o sigui, que toca entrenar i correr molt amb tot el que ve ara!......

Deixo enrrera una setmana, que començava venint de Monegros, que per cert, tambè vaia història amb el vent...!!!! ( per plorar el que ens estem trobant aquest any )...i començo a mirar en la que ve, que si d'acord, pinta fatal, però intentaré posar-hi llum com sigui, el que acabi sortint, ja es veurà!

Fins aviat!!!

No m'Oblido de Monegros, que hi vam tornar a ser-hi presents!

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS