dijous, 21 de febrer del 2013

ENGEGA LA TEMPORADA....2013! i......DT-Swiss!

Que ràpid passa el temps oi? els mes grans ho poden explicar millor, però es ineveitable, quan et plantes casi al Març, mirar enrrera un moment, i veure que els dies, mesos............passen volant! si fa 4 dies despediem un gran 2012!!! i ja estem començant la temporada 2013!!!!
Per els mes matiners, l'Andalucia Bike Race, obre el teló. la majoria porten mesos preparant-ho ja, quan uns tot just començavem la base, ells començaven periodes de calitat, gairabè enllaçant temporades, i segur que mes d'un, tambè, sense una planificacó concreta, sinó sabent que al Febrer toca canya, i entrenant com sempre.....sigui com sigui, a tots els que seràn a Cordoba a partir de la setmana que ve, molta Sort!
Aqui, els IBT mes "guerrers", estem tancant ja el periode de base, els que portem planificat desde gener, aquesta es la última setmana de base, 8 setmanes, si, una mica just, però suficient si ja es porta anys de bici, i tambè al punt just, per arribar al màxim de forma, que es preveu per mitjan de Maig, mitjans de Juny....a veure com surt!



I...........l'altre punt candent de la setmana, i penúltim de novetats en material...........no estava previst, però una oportunitats, d'aquests que solem estar al cas una mica del mercat, tant nou com d'ocasió, va fer que es presentès a davant dels "morros" una forquilla de les que es poden dir "pota Negre" una DT SWISS XMM 29 Carbon Twin Shot. vaja, lo mes elevat dins el catàleg de DT swiss, i a un preu que no es podia rebutjar. o sigui que, al sac!
La forquilla te 100 mm de recorregut, 10mm mes que la Rock Shox que ve de sèrie amb la Specialized HT 29, un extra, que no li va gens malament. En teória, fa que la geometria de la bicileta canvii sensiblement, pujant una mica la pipa de direcció, punt important amb les 29er, però qui ve lo bo de la forquilla, i es que l'anomenat Twin Shot, que es el bloqueig......però doble! o sigui, el primer punt no bloqueja, pero si permet que la forquilla es comprimeixi -o sigui, baixar la bici de la part davantera-, sense que aquesta torni a recular , quedant comprimida al punt on volguem i..........a partir d'qui, si acabem d'apretar el punt que falta de bloqueig, la forquilla queda 100% bloquejada, i per tant, tenim una bici escaladora 100%, amb una posició ideal, vaja, una bona idea la dels de DT Swiss, que de fet no es nou tampoc, algun any enrrera, Marzochi, ja havie intentat algo similar, encara que potser, sense tanta efectivitat..



La construcció del a Forquilla, està feta amb 2 materials, tots dos d'altissima gama, almenys amb aquest model, Magnesi amb les Botelles, i Corbono integrament el pont i tubo superiror, que ens fan ficar per força, a l'hora de collar la potència, una arany expansora express per carbono, vaja, com les que es fan servir amb les bicis de carretera. Les games inferiors, i que cal dir que son esteticament, casi casi iguals, ( es pot apreciar la diferència nomès amb la part superior, unes negres pintades, i aquesta amb acabat carbono ), son fetes amb alumini, tant botelles com pont,  son d'altissima calitat tambè, de fet, es mouen amb preus força prohibitius si es comprar amb la comeptència, però al estar fetes de materials mes "normals" poden abaratir una mica, sense pujar gaire el pes.
Pont i tubo Carbono 100%
La XMM 29 carbon, porta eix de 9 mm, que en teoria ofereix menys rigidesa que el cada dia mes extens QR15, però que a la pràctica, i amb bikers de fins a 80 kgs, segur que la falta de rigidesa es inapreciable. La diferència de pes, entre una i altre es 150 grs, poc..........per als que el pes no els obessiona, i un món, per els que encara que no sigui prioritari, si mirèm de ajustar al màxim el pes de tota  la bici. La XMM carbon, deixa la bascula, amb em comandament remot de bloqueig inclòs, a 1579grs, un pes molt bo, encara que vala dir, que al desmuntar la Reba, i pesar-la, la sorpresa va ser doble, ja que es una forquilla de gama mitja, tres vegades mes economica que aquesta DT Swiss, i pesava 50 grs menys!!!!! sorprenent no? doncs si, encara que investigant una mica el tema, n'he pogut treure algo d'informació, i hi han dos motius força remarcables, 1er, menys recorregut la Reba, 90mm contra 100mm, i 2n i  mes important, sembla que les Rock Shox Reba i Sid del 2012/13, basen el seu poc pes, amb una dràstica disminució de l'oli al sitema hidràulic, que ja a aquestes alçades, esta donant problemes a la gent que mes rendiment exigeix a una forquilla. Segurament, per un ús no molt molt intensiu, els problemes no apareixeràn, però en cas que sigui intensiu......hi ha possibilitats de que la forquilla deixi d'anar be en algun moment, perdent recorregut o endurint-se inexplicablement......
Look final, :)
Resumint, la XMM carbon,es una forquilla d'altissima gama, que presenta uns acabats realment impresionants, amb detalls que evidencíen que es tracta de la forquilla insignia de DT Swiss, però que a sobre ofereix un funcionament bonissim, amb una sensibilitat a l'alçada de les FOX, reines durant anys en aquest aspecte, i amb un tacte , un cop ben regulada, impresionant, on es deixa notar, que es una forquilla pensada per extreure`n el màxim. Personalement, i desprès de provar-la ahir, dimecres, a fons,  amb una volta de casi 65 kms, amb trams molt ràpids i trencats, combinats de sender revirat i rugòs, em va deixar un bon regust, i amb la sensació de que si, que realment es nota que es un producte d'alta gama, encara que tambè es bo recordar, que no es ni necessàri ni impresicible, per al 99% dels que fem bici per hobby, disposar de material aixi per disfrutar i anar ràpid....amb la meitat es fa, però....ja ens coneixem no??????
Apa, desprès del rollo d'avui, a encetar aviat el cap de setmana, que sembla que farà molt fred,  i on per fi, acabam la base la majoria d'IBT`s, sobre la veda per poder anar, com a minim, els cap de setaman ja lliures de pols, i on cal recordar, que el dia 3 de Març...començem temporada!! aixo si, a poc a poc, que els objectius son al Maig i Juny!!!

2 comentaris:

Baldi ha dit...

Molt guapa Cris!!!! La potencia ya veig que es -17 pero no se si de 90 o 100?

CRISTIAN ARROYO BERENGUER ha dit...

es 90 Baldi;)))))) portava 100 a -6, ara 90 a -17, la veritat? millor!

MOMENTS

MOMENTS

MOMENTS